Szereplők

Ismerkedj meg közelebbről a FUTUROBI rajzfilmsorozat nem mindennapi hőseivel.

FUTUROBI

A különleges képességekkel rendelkező, szeretnivaló robot azért látogat vissza a jövőből, hogy a gyerekek segítségét kérje a jövő nagy problémáinak megoldásában.

A különleges időgéppel (amely egyben űrhajó, repülőgép, tengeralattjáró stb. is) érkező robot a kezébe épített nanoprojektorok segítségével képes bárminek, a lepkehálótól a robotalkatrészeken át a csokoládéig, testet adni. A repülni is képes robot csúcstechnikával készült szemüvegén keresztül még a láthatatlan dolgok is láthatóvá válnak .


DANI

Dani egy hétköznapi fiú, aki a jelenben él. Az otthon folyton valamit bütykölő fiú szenvedélye a FUTUROBI-val való találkozás után csak fokozódik. Az okos fiú sohasem szűkölködik a kreatív (és sokszor műszaki) megoldásokban. Dani gyengéje a csokoládé, és titokban szerelmes Gabiba.

GABI

Az intuitív és széles látókörű Gabi kicsivel idősebb Daninál. A művészi vénával rendelkező lány mindig kidekorálja, vagy ahogy ő mondja, “áttervezi” Dani szerkentyűit (amit Dani nem fogad kitörő örömmel, de végül mindig beleegyezik Gabi módosítási javaslataiba).

Gabi_on_tablet.pngA sportos lány a küzdősportokban sem teljesen járatlan (és tudását a valóságosnál kicsit nagyobbra értékeli, ami miatt többször is bajba kerül). Gabi emellett táncolni és bolondozni is nagyon szeret. .

PROFESSZOR

FUTUROBI megteremtője egy igazi őrült tudós. Holléte jelenleg ismeretlen; senki sem tudja, merre jár, sem azt, hogy mi történt vele. Vajon idegenek rabolták el? Vagy egy másik dimenzióban ragadt? Bár időről időre kapcsolatba lép FUTUROBI-val és a gyerekekkel, sosem árulja el, merre van.

A KÖRNYEZETI ÉS EGÉSZSÉGÜGYI PROBLÉMÁK „MEGNYILVÁNULÁSAI”

FUTUROBI és barátai minden epizódban valamilyen környezeti vagy egészségügyi problémával néznek szembe, ám ezek a problémák a jövőben kézzelfogható formában jelentkeznek.

A mértéktelen sok szemét problémája a Szemétszörny képében jelenik meg; az elpazarolt energiáról szóló epizódban az elvesztegetett energiából táplálkozó Energiaszifonok még az Energia Őrzőit is megtámadják; a vízhiánnyal foglalkozó epizódban a kiszáradt tengerek medrében hajózó Homokkalózok okoznak fejfájást a főszereplőknek; a fog- és szájápolást a középpontba állító epizódban hőseink a Fehér Zománc Lovagrend tagjainak oldalán harcolnak a fogszuvasodást okozó baktériumok ellen; a táplálkozásról szóló epizódban a főszereplőket a Jó Ételek Szamurája készíti fel a Zaba nindzsák ellen.