Ki is az a FUTUROBI?

FUTUROBI egy kedves kis robot a jövőből, aki a gyerekek segítségét kéri a Föld megmentéséhez.

FUTUROBI több, mint egy egyszerű mesehős. Olyan karakter, aki elnyerve a gyerekek bizalmát és szeretetét, pozitív gondolkodásra, környezet- és egészségtudatosságra tanítja őket. Az örömteli szórakozás közben fejlődik a gyerekek személyisége, világképe, társadalmi érzéke, érzelmi intelligenciája és empátiája.

A FUTUROBI történetek mindegyike arra világít rá, hogy változtatnunk kell az életmódunkon! Sok szakember szerint a következő generáció az utolsó, aki még tud valamit tenni a Föld megmentése érdekében, ezért az ő gondolkodásmódjukat kell formálni. Meg kell tanítanunk őket a bolygónk és saját egészségük védelmére.

Ebben a küldetésben segítenek a fontos tanulságokat és társadalmi mondanivalókat hordozó történetek, melyekben FUTUROBI barátjával, Danival a jövőbe utazva próbálja helyrehozni azokat a környezeti vagy egészségügyi katasztrófákat, amiket az emberek okoztak. Izgalmas kalandokat élnek át, megharcolnak Szemétszörnyekkel, Energiavámpírokkal és hasonló pusztítókkal, ám mindig rájönnek arra, hogy a megoldás a jelenben van: a negatív folyamatokat csak úgy lehet megállítani, ha az emberek itt és most cselekednek, a gyerekek segítségével.