Epizódok

Az egyes történetek hasonlóan épülnek fel. Minden epizód egy fontos környezeti vagy egészségügyi problémára fókuszál. Olvasd el néhány epizód taralmát!

FUTUROBI és a Szemétharcosok

A jövőben olyan sok szemét halmozódik fel a Földön, hogy szörny formájában önálló életre kel. Hőseink eleinte lepkehálókkal próbálják megfogni őket, majd szemétgyűjtő robotot építenek, de rá kell, hogy jöjjenek, az ellenséggel a jelenben kell harcba szállni. Dani a gyerkekkel együtt létrehozza a Szemétharcosokat, és tanácsokkal látja el őket, hogyan harcoljanak a szemétszörnyek ellen a jelenben.

FUTUROBI és az Energia Őrzői

Az emberek által elpazarolt energián élő energiaszivornyák olyannyira hatalmassá nőnek a jövőben, hogy már az Energia Őrzői néven ismert robotok életét is veszélyeztetik. Dani elemekkel felcsalizott egérfogókkal próbálja elkapni az energiaszivornyákat. Az ötlet működni látszik egészen addig, míg egy vihart követően az energiaszivornyák akkorára nőnek, hogy csapdákkal már lehetetlen befogni őket. Így FUTUROBI és barátai kénytelenek visszatérni a jelenbe, hogy itt akadályozzák meg a szörnyek elhatalmasodását.

FUTUROBI és a Vízcsepp Matrózai

A pazarló vízhasználat következtében a jövőben szinte minden csepp víz eltűnik a Föld felszínéről. Hatalmas kalózhajók szelik a kiszáradt tengerek homokhullámait, hogy értékes vízhez jussanak. Míg Gabi a kalózok fogságába esik, Dani találkozik a Vízcsepp nevű hajóval, és megpróbálja kiszabadítani Gabit, akit a kalózok épp a homoki cápák közé akarnak vetni. Kisebb nagyobb bonyodalmak után hamarosan a fiú is a deszkán találja magát, hogy aztán ő is a cápák prédája legyen. Gabi és Dani leveti magát a deszkáról… egyenesen a Vízcsepp fedélzetére, ami közben észrevétlenül odaosont a kalózhajó mellé. Hőseink visszatérnek a jelenbe, és tanácsokkal látják el a nézőket, hogyan lehet a vízzel takarékoskodni.

FUTUROBI és a Fehér Zománc Lovagrend

A jövőben divattá válik a fogmosás elhagyása - ám ennek meg is lett a következménye: az elhanyagolt fogak okozta fájdalom miatt mindenki szinte zombiként viselkedik. Hőseink speciális fájdalomcsillapító folyadékot készítenek, amelyet az emberek szájába spriccolnak, de ez persze nem végleges megoldás. A jövő technikáját felhasználva apróra összezsugorodnak, hogy az egyik beteg szájában küzdjenek meg a a baktériumokkal. Itt összetalálkoznak a Fehér Zománc Rendjéhez tartozó fogorvos-lovagokkal, akik a fogszuvasodást okozó baktériumok elleni harcot vezetik. Hősies csatában legyőzik a baktériumok seregét, de rá kell döbbenniük, hogy csupán egyetlen beteget sikerült meggyógyítaniuk, ám sokkal több embernek van szüksége a segítségükre. Így visszautaznak a jelenbe, és a gondos fogápolással kapcsolatos tanácsokkal látják el a gyerekeket.

FUTUROBI a Mutáns zöldségek földjén

A jövőben igencsak elharapódzott a helyzet a növényültetvényeken. A hatalmasra nőtt, genetikailag módosított zöldségek (veggies) és gyümölcsök le akarják győzni az emberiséget, hogy ők uralják a bolygót. FUTUROBI és Dani kalandos utazást tesznek a mutáns növények földjére, és felveszik velük a harcot. Végül rájönnek, hogy az egyetlen megoldás, ha a jelenben akadályozzák meg az óriásnövények elszaporodását azzal, hogy a génmódosított zöldség helyett természetes, bio növényeket esznek.